Werkwijze

Psychotherapie ~ EMDR ~ Buitenpsychologie

Bent u op zoek naar een psycholoog in Bergen NH? U bent van harte welkom in mijn praktijk, gevestigd op de prachtige locatie de Berkeley in Bergen. Ik bied geestelijke gezondheidszorg aan volwassenen vanaf 18 jaar. Hierbij sta ik voor zorg op maat en een persoonlijke sfeer waarin cliënten zich gehoord en gezien voelen.

Voor informatie of aanmelding kunt u contact opnemen via:
info@nataliaheerooms.nl of 06 39 47 26 07.
Mijn werkdagen zijn momenteel maandag en dinsdag (de hele dag) en woensdagochtend. Tevens is het mogelijk om de sessies online te doen. Vanaf het voorjaar van 2023 kunnen sessies ook buiten in de natuur plaatsvinden.

Relatietherapie ~ Houd me vast

Ook voor relatietherapie zijn u en uw partner van harte welkom in mijn praktijk. Ik vind het belangrijk dat u zich beiden gehoord en gezien voelt. Als systeemtherapeut kijk ik vanuit een breed kader en verschillende invalshoeken, waaronder de emotionally focused therapy (EFT).

Houd me vast-training

Wanneer: zaterdag 13 en 20 juli
Tijdstip: 9:00 tot 17:00 uur (inloop vanaf 8:30 uur)
Waar: De Berkeley, Bergen (> routebeschrijving)

Deze EFT training is gebaseerd op het boek Houd me vast van Sue Johnson. Ter voorbereiding adviseren wij dit boek te lezen.

De Houd me vast-training is een verkorte versie van EFT-relatietherapie. Het proces is hetzelfde, alleen lopen we in deze 2 dagen sneller door het proces heen.

In deze training werken jullie in verschillende stappen aan een (nog) stevigere relatie. Jullie krijgen meer zicht op patronen in jullie relatie en hoe deze te doorbreken. Ook leren jullie om onderliggende emoties, gevoeligheden en behoeften te herkennen en te uiten naar elkaar. Er zal daardoor meer begrip voor elkaar ontstaan en meer verbinding.

Deze training is erg geschikt voor stellen waarbij de relatieproblemen niet zo groot zijn, maar die wel op zoek zijn naar meer verbinding met elkaar. Tevens kan het programma worden gevolgd als voorloper van EFT-relatietherapie, of juist als afronding daarvan.

De training zal gegeven worden door Natalia Heerooms en Ingrid Slijkerman. De kosten voor beide zaterdagen zijn € 1045,- per stel, inclusief online/ telefonische intake, een werkboek en lunch.

Voor meer informatie of het kenbaar maken van uw interesse, kunt u contact opnemen via info@nataliaheerooms.nl.

Coaching ~ Hooggevoeligheid

Ook als u een coachingsvraag heeft zonder dat er sprake is van psychische klachten of een diagnose, bent u van harte welkom.

Supervisie ~ Leertherapie

Als supervisor en leertherapeut NVP geef ik supervisie en leertherapie aan collega-psychologen en psychiaters in opleiding.

Aanmelding

Bij het eerste telefonische contact zal ik kort met u ingaan op uw klacht(en) en hulpvraag. Zo kan ik met u inschatten of u bij mij op de juiste plek bent en maken wij een afspraak voor een intakegesprek. Om voor vergoeding door uw zorgverzekeraar in aanmerking te komen, is een verwijzing van de huisarts nodig (voor meer informatie over vergoedingen klik hier).

Intake

Tijdens de intakeprocedure zal ik met u in gesprek gaan over uw klacht(en), het ontstaan van uw klacht(en), uw huidige functioneren en uw hulpvraag. Op basis hiervan stel ik een diagnose en kom ik samen met u tot een behandelplan. De intakeprocedure kan uit 1 of meerdere gesprekken van 60 minuten bestaan.

Behandeling

Mijn affiniteit ligt vooral op het gebied van trauma- en verwerkingsproblematiek en relatieproblematiek. Daarnaast bied ik ook behandeling voor angst- en -stemmingklachten, (lichte) persoonlijkheidsproblematiek en burn-out klachten. In mijn behandelingen heb ik een persoonsgerichte houding waarbij ik zo goed mogelijk probeer aan te sluiten op uw hulpvraag. Hierbij integreer ik verschillende bewezen effectieve methoden zoals:

–  Eye Movement Desensitization Reprocessing (EMDR)
– Beknopte Eclectische Psychotherapie voor PTSS (BEPP)
– Systeemtherapie
– Cognitieve Gedragstherapie (CGT)
– Schematherapie
– Oplossingsgerichte therapie

Een behandelgesprek duurt over het algemeen 45 minuten bij individuele therapie, 60 minuten bij EMDR en 75 minuten bij relatietherapie. De behandeling zal regelmatig met u worden geëvalueerd. Als uw behandeldoelen zijn behaald, zal de behandeling worden afgesloten.

Mijn praktijk is niet toegerust op het behandelen van ernstige psychische problemen en problematiek waarbij u ook buiten kantoortijden een beroep op de therapeut zou willen doen.

Samenwerkingsverband

Collegiaal overleg en intervisie zijn in ons vak belangrijk en ik neem deel aan verschillende intervisiegroepen (zie mijn kwaliteitsstatuut). Tevens heb ik contacten met andere psychologen, psychotherapeuten en zorgverleners in de regio zodat ik mee kan denken over eventuele verwijzing.

Tijdens mijn afwezigheid in de vakantieperiode word ik waargenomen door collega klinisch psycholoog en psychotherapeut Hester Redeker, te bereiken via:
info@praktijk-redeker.zorgring.nl of 06 24 56 13 71.

Wachttijden

Op dit moment zit de praktijk vol en is er een aanmeldstop. Er komt met enige regelmaat een plek vrij, dus u kunt altijd even een mail sturen om de actuele wachttijden en mogelijkheden na te vragen.